ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ

Ενώ θα έπρεπε να απολογούνται βάση της μελέτης του Α.Π.Θ. όσον αφορά το εξασθενές  χρώμιο στα δίκτυα ύδρευσης των χωριών γύρω από σταθμούς και ορυχεία, εγκαλούν σε απολογία, απολύουν, ασκούν διώξεις σε κατοίκους και εργαζόμενους που ζητούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο υπάλληλος της ΔΕΗ, πρώην συνδικαλιστής (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ) και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ.Παναγιωτάκης διορισμένος από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν θυμάται ότι ο σημερινός πρωθυπουργός στις 5/6/2008 ημέρα περιβάλλοντος έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου μας συμμετείχε στην πορεία Διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, έδωσε συνέντευξη τύπου στην βόρεια πύλη, έβγαλε ομιλία στην κεντρική πύλη, επισκέφτηκε το χωριό του Αγίου Δημητρίου, συναντήθηκε και μίλησε με τους πληττόμενους κατοίκους, με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, τονίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας και του αγώνα μας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ γνωρίζει πως εδώ και ένα χρόνο επιδιώκουμε συνάντηση. Οφείλει και είναι στα καθήκοντα του να συζητήσει όπως έκαναν οι προκάτοχοι του άλλα και προϊστάμενοι του Υπουργοί Ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ οι δικοί του υπάλληλοί μας απωθήσαν και μας απαγορεύσαν να εισέλθουμε στην αίθουσα έπειτα από εντολές προφανώς που τους δοθήκαν.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ
Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και με έργα-πράξεις, αντί αυτού λάβαμε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΕΜΠΑΙΓΜΟ-ΑΡΝΗΣΗ-ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ-ΔΙΩΞΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΒΙΑ είναι ο αυταρχικός και αλαζονικός τρόπος που εύκολα διατάσσουν εργαζόμενους να δημιουργούν ανθρώπινα τείχη-ασπίδες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας. Μας κατηγορούν πως θίγουμε το κύρος της επιχείρησης. Ενώ με τον ίδιο τρόπο, για τον ίδιο σκοπό με διαφορετικό όμως μέσο (παλιότερα με αστυνομία-ΜΑΤ, τώρα με εργαζόμενους,) προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή δημιουργώντας καταστάσεις και τρομοκρατώντας κατοίκους που ζητούν το αυτονόητο… την ΑΛΗΘΕΙΑ…        Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή…..
Έχουμε καθήκον και υποχρέωση γιατί πάνω απ’ όλα ζούμε ακριβώς κάτω από τις καμινάδες και μεγαλώνουμε μικρά παιδιά, τα οποία εκτός των ήδη προβλημάτων που υπάρχουν τα δηλητηριάσαμε κιόλας εν αγνοία μας με ευθύνη άλλων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό δεν ανταλλάσσετε με καμία θέση εργασίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1)    Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι απολύσεις κατοίκων και εργαζομένων.
2)    Προστασία περιβάλλοντος.
3)    Μελέτη βιωσιμότητας της περιοχής
4)    Την αλήθεια για το εξασθενές χρώμιο.
5)    Να σταματήσει το δουλεμπόριο εργαζομένων και η ενοικίαση ανθρώπων.
6)    Άμεσα 2000 προσλήψεις και δημιουργία 5ης φυλακής στα Ορυχεία.


ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  06-03-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου