Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Με τον Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Άγιο Δημήτριο στα γραφεία του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και συμμετείχαν οι : Ηλίας Σισμανίδης (πρόεδρος Συλλόγου), Ηλίας Τεντζογλίδης (Γενικός Γραμματέας Συλλόγου), Παναγιωτίδης Παναγιώτης (Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου), Αγγελής Τριανταφυλλίδης (Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου), Αλέξανδρος Κοκκινίδης (Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου).
Στον Βουλευτή κατατέθηκαν τα αποτελέσματα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 18 Μαρτίου 2017, όπως ανακοινώθηκε και στον Τύπο, καθώς και μία σειρά Αιτημάτων ως εξής :

1.       Μελέτη Βιωσιμότητας Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου & περιοχής Ελλησπόντου

2.       Εξακρίβωση και απόδοση ευθυνών για το νερό με εξασθενές χρώμιο στον Ελλήσποντο.

3.       Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης με σωστή διαχείριση όπως ορίζεται από το νόμο για Προστασία του περιβάλλοντος & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής των κατοίκων

– Μειωμένο ρεύμα για την περιοχή

– Δενδροφυτεύσεις κατά μήκος Ταινιόδρομων Τέφρας & Λιγνίτη

– Σωληνωτοί ταινιόδρομοι Pipeline Μεταφοράς Τέφρας

4.       Θέσεις Εργασίας ΔΕΗ

– Ουσιαστική εφαρμογή του νόμου της Εντοπιότητας στις Προσλήψεις για τις πληττόμενες περιοχές καθώς είναι το μόνο ανταποδοτικό προς αυτές.

– Προσλήψεις 2000 Θέσεων Εργασίας Μονίμου Προσωπικού και με την δημιουργία 5ης Βάρδιας στα Ορυχεία

5.       Να σταματήσουν οι Διώξεις, απολύσεις, απολογίες των κατοίκων και των Μελών του Συλλόγου

6.        Συνάντηση με τον πρωθυπουργό όταν θα επισκεφτεί την Κοζάνη

Μετά από συζήτηση για τα παραπάνω θέματα ο Βουλευτής από την πλευρά του δήλωσε πως δεν διαφωνεί με τα αιτήματα και ανέφερε πως ειδικά για το εξασθενές χρώμιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με το συγκεκριμένο θέμα.

Το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου πρότεινε να οριστεί μία Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους Φορείς και τις Τοπικές Κοινωνίες και συμφωνήθηκε έπειτα από συζήτηση την Μεγάλη Δευτέρα, να πραγματοποιηθεί ευρεία Σύσκεψη στην Περιφέρεια όπου θα τεθούν τα ζητήματα, με συμμετέχοντες και τους πέντε Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Κοζάνης, τον Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και Φορέων των χωριών.

Η επικείμενη αυτή Σύσκεψη της Μεγάλης Δευτέρας θα δρομολογηθεί με την συμβολή του Αντιδημάρχου Ελλησπόντου – Υψηλάντη Πουτακίδη Αριστοτέλη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων και επαφών που ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου πραγματοποιεί με όλους τους Θεσμικούς Φορείς σε όλα τα επίπεδα, για την προώθηση και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή του Ελλησπόντου.

Άγιος Δημήτριος 29 - 03 - 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου