Αποτελέσματα από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20:00 το βράδυ, στην αίθουσα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου παρουσία πολλών κατοίκων των χωριών Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, εκπροσώπων διαφόρων Φορέων της περιοχής και πολιτών από την ευρύτερη περιοχή.



Στην Συνέλευση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης και Τηλαβερίδης Κωνσταντίνος αντίστοιχα, εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΕΕΕΝ (Πέτρος Ταταρίδης και Νόντας Στολτίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης από την Λαϊκή Συσπείρωση Γκουτζηκώστας Γεώργιος, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης (Αλέξανδρος Κοκκινίδης) και εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα Υποψήφιων των Διαγωνισμών 2/2007 και 1/2008  που εκκρεμούν από την ΔΕΗ.

Θέματα που συζητήθηκαν και ότι αναφέρθηκε για αυτά περιληπτικά :
- Μελέτη βιωσιμότητας :
Παρόλο που υπάρχει έτοιμη χρηματοδότηση από τη Δ.Ε.Η. για τη μελέτη βιωσιμότητας οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις Α΄ και Β΄ Βαθμού κωλυσιεργούν εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον ενώ έχουν ενημερωθεί από το 2014.

- Εξασθενές Χρώμιό
Ακόμα περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες από την αλήθεια που ήδη φανέρωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το εξασθενές χρώμιο και να προχωρήσει η διαδικασία της δικαιοσύνης.
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες από την χρήση – πόση του εξασθενούς χρωμίου όλα αυτά τα χρόνια ενώ κάποιοι γνώριζαν και δεν μιλούσαν και πως οι κάτοικοι και τα παιδιά θα τις αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

- Τοπικός πόρος
Να χρηματοδοτεί επιτέλους Έργα Προστασίας του Περιβάλλοντος και Έργα Υποδομών για την Ανάπτυξη των χωριών που καταστρέφονται από τις πολλαπλές δραστηριότητες της ΔΕΗ.
Τεράστια τα ερωτήματα για το που επενδύονταν – κατασπαταλούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

- Εντοπιότητα
Ουσιαστική εφαρμογή της ορθής λειτουργίας της Εντοπιότητας στις Προκηρύξεις Αορίστου Προσωπικού και με βεβαίωσή του Μονίμου Κατοικίας από τους προέδρους και για τις Προκηρύξεις Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα), έτσι ώστε να μην παρακάμπτεται έμμεσα με διάφορα άλλα δήθεν Κριτήρια που εφευρίσκουν για να την αποδυναμώσουν, ακόμα και να την εξαφανίσουν.
Η Εντοπιότητα είναι το ελάχιστο που αποδίδεται στα χωριά που γειτνιάζουν και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα Φουγάρα, τους Ταινιόδρομους, την Τέφρα, τα Ορυχεία Εξόρυξης, τα Βουνά Απόθεσης, την Ηχορύπανση, την Απαλλοτρίωση των Γεωργικών Εδαφών, την Καταστροφή του Υδροφόρου Ορίζοντα, το Εξασθενές Χρώμιο, τις Επιπτώσεις στην Υγεία (Καρκίνοι, Καρδιοπάθειες, Δερματοπάθειες, Εγκεφαλικά, Αναπνευστικά προβλήματα) και ένα σωρό άλλα.

- Διώξεις, απολύσεις, απολογίες
Με την σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων στην Γενική Συνέλευση καταδικάστηκαν οι διώξεις των εργαζομένων Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα) και Αορίστου Χρόνου και αποφασίστηκε να υπάρξουν ενέργειες έτσι ώστε να σταματήσουν οι οποιοσδήποτε άλλες αρνητικές εξελίξεις υπάρξουν για αυτούς.

- Θέσεις Εργασίας
Προσλήψεις 2000 θέσεων από την ευρύτερη περιοχή με την δημιουργία πέμπτης (5ης) φυλακής στα ορυχεία και ολοκλήρωση των διαγωνισμών του 2007 και 2008 με τους Τεχνικούς Ορυχείων και ότι άλλο εκκρεμεί από αυτούς.


Το επόμενο διάστημα έπειτα από προγραμματισμό θα υπάρξουν ανακοινώσεις για Κινητοποιήσεις – Δράσεις – Διαμαρτυρίες, όσο και επαφές με όλους τους Αρμόδιους Φορείς αγωνιζόμενοι και διεκδικώντας ένα αξιοπρεπέστερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Το δικαιούμαστε !!!
ΌΧΙ άλλο ψέμα και κοροϊδία !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου