Δεν θα επιτρέψουμε την συκοφαντία! 07-06-2008

Προς απάντηση του Δημοσιογράφου Σπύρου Κουταβά αλλά και κάποιον, ευτυχώς λίγων, τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και έχοντας εξεδώσει ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τις 27/05 καταγγέλλοντας την στοχευόμενη αδιαφορία των Μ.Μ.Ε σ’ αυτή την κινητοποίηση μας, δηλώνουμε τα εξής:

1) Επί 21 ημέρες και ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ Α.Ε δεν εμφανίστηκαν ως τότε να συζητήσουν και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είχε έρθει ποτέ να κάνει ρεπορτάζ,xωρίς να υπάρχει εξέλιξη, όλως τυχαίως 31 Μάιου ημέρα Σάββατο, 22ή μέρα της κινητοποίησης, εμφανίστηκαν ΄΄τυχαία΄΄. Γίνανε δηλώσεις και από τον κ.Μελά και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου.

2) Σε όλα σχεδόν τα δελτία ειδήσεων παίχτηκαν τα ίδια πλάνα, οι ίδιες δηλώσεις του κ.Μελά και οι ίδιες ΄΄κομμένες΄΄ δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου προσπαθώντας να διαμορφωθεί η άποψη στη κοινή γνώμη ότι ο Σύλλογος είναι αδιάλλακτος.

3) Όσον αφορά τις ζωντανές συνδέσεις αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι σαφώς και ο δημοσιογράφος δεν είναι υπάλληλος κανενός γραφείου τύπου ούτε της ΔΕΗ Α.Ε, ούτε του Συλλόγου, ούτε πολιτικών φορέων αλλά θεωρούμε ότι το λειτούργημα το οποίο ασκεί θα πρέπει να είναι αμερόληπτο χωρίς να δημιουργεί εντυπώσεις, ειδικά λανθασμένες, τρομοκρατώντας με υποτιθέμενες διακοπές, διευκολύνοντας έτσι την επέμβαση του Εισαγγελέα και των ΜΑΤ.

4) Όσον αφορά τις προσλήψεις ζητήσαμε εδώ και τρία χρόνια κατ΄ εξερέσιν λόγω ιδιαιτεροτήτων της περιοχής να μας δοθεί ουσιαστική προτεραιότητα. Επίσης στην επιλογή να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια που θα ανταποκρίνονται στο σύνολο των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

5) Ως προς τα ΄΄εν κρύπτω΄΄ συναντήσεις προφανώς χαρακτηρίζουν τον ίδιο.

6) Τις τελευταίες 15 μέρες της κατάληψης οι πληροφορίες προς τα μέλη του Δ.Σ. ήταν διάφορες ως προς δικαστικές και αστυνομικές παρεμβάσεις δίχως όμως να πτοεί το ηθικό των μελών και των κατοίκων της περιοχής για το διάστημα των 24 ημερών που αγωνίζονταν. Εξάλλου υπήρξε καθημερινή ενημέρωση του Δ.Σ. προς τα μέλη του.

7) Για την πραγματική αποκατάσταση της αλήθειας,οι συλληφθέντες στις 5:30 π.μ μπήκαν συνοδεία 3 αστυνομικών υπάλληλων ο καθένας στην κλούβα της αστυνομίας και όχι αυτοβούλως, όταν συνελήφθησαν.

8)Πως γνώριζε ότι θα γίνει επέμβαση ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ,γιατί δεν κατήγγειλε την παράνομη σύλληψη του δημόσια ούτε στην ένωση συντακτών!

ΥΓ. Σκοπός μας ήταν και παραμένει να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα μας, χωρίς ιδιοτέλειες με καθαρές και διαφανές διαδικασίες σε σχέση με κάποιους που μπορεί να λειτουργούν ιδιοτελώς. Δεν θα επιτρέψουμε την συκοφαντία!
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 07-06-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου