ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ.ΧΑΛΒΑΤΖΗ 04-12-08

Επισκέφθηκε σημερα την περιοχή μας ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, μεταξύ άλλων είπε:
Επιβεβαιώνεται μια πάγια αλήθεια ότι, τα αντιλαϊκά αντικοινωνικά μέτρα, πάντα ακολουθούνται με αυταρχισμό, με καταστολή, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Πάντως, όποιος σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες.
Για την κατάσταση στην περιοχή, για τα προβλήματα και για τις διώξεις:
Καταγγείλαμε αυτήν την πολιτική, που με την ποινικοποίηση και τον αυταρχισμό επιχειρεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου.
Αντί η Κυβέρνηση να επιλύσει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από την έλλειψη βασικών μέτρων κατά τη λειτουργία του Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου και των λιγνιτωρυχείων (νότιο και κύριο πεδίο) και αντί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των κατοίκων της περιοχής, ποινικοποιεί του αγώνες τους και με συνεχείς διώξεις τους οδηγεί στα δικαστήρια με βαριές και αστήριχτες κατηγορίες. Ποιος πρωτοστατεί σ΄ αυτές τις διώξεις; Η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοίκηση της Δ.Ε.Η. Παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Ταυτόχρονα εγείρει αγωγή στα αστικά δικαστήρια και πρωτοφανείς αξιώσεις για αποζημίωση από τους κατοίκους της περιοχής. Ποιος είναι ο στόχος; Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλει να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας. Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμη φορά ότι η απελευθέρωση της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους συμβαδίζουν με τον αυταρχισμό.
Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει τον επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο.
Να θέσει τέρμα στις απαράδεκτες αξιώσεις της Δ.Ε.Η. κατά των κατοίκων της περιοχής.
Να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου